Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Erkunt, Konya Tarım Fuarı’nda Yeni Modelleriyle İlgi Gördü

Erkunt, Konya Tarım Fuarı’nda Yeni Modelleriyle İlgi Gördü

admin admin -
1 0

Konya Tarım Fuarı’nda gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirten Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan, fuarda e Capra Stage 5 motora sahip yeni ürünlerini sergilediklerini söyledi. 

Erkunt Traktör olarak Ar-Ge’ye önem verdiklerinin altını çizen CEO Tolga Saylan “Son 3 fuarda hep yenilikleri duyurma fırsatımız oldu. Bizim için önemli bir yere sahip olan Konya Tarım Fuarı’nda, Ankara fabrikamızda ürettiğimiz e Capra Stage 5 motora sahip ürün ailesini lanse ediyoruz. Erkunt yıllar önce Arge merkezi olarak onaylandı. Devletten aldığımız bu destekleri ürüne çevirdik. Çok şükür ki artık kendi motorlarımızı traktörlerimizde kullanabiliyoruz. Bunun için sıfırdan bir motor üretim hattı kurduk. Bu motorun özelliği yerli üretim ve yerli tasarım olması. Bu hepimiz için bir gurur kaynağı. Erkunt olarak dışa bağımlılığı azaltmak için kendi motorumuzu kendi traktörlerimizde kullanarak ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz” diye konuştu. 

 

BİR DÜĞMEYLE, GÜÇ 115 BEYGİRE YÜKSELECEK 

Erkunt olarak çevreyi ve doğal kaynakları korumayı da kendilerine görev edindiklerini vurgulayan Tolga Saylan şunları söyledi: “Rekabet koşulları giderek zorlaşan sektörümüzde, yaşadığımız ortamın sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasını önemseyerek, yeni ürünler tasarlarken çevreye duyarlı teknolojiler kullanmaya çalışıyoruz. Bugün aynı bakış açısıyla Erkunt’un küresel çapta kabul görmüş yeni nesil EURO 5 emisyonlu motorlarıyla üretilen traktörlerimizi Konya’da sergiledik. Bunun yanı sıra; çiftçilerimize bir sürprizimiz daha var. Yerli tasarım traktörlerde ilk kez uygulanan BOOST modu özelliğini, eCAPRA motorlu ürünlerimize ekledik”

Saylan, “Çiftçilerimiz tarlada çalışırken ihtiyaç halinde traktörlerinin beygir gücünü 10 HP daha artırma olanağına sahip olacaklar. Bir diğer deyişle, bayiden aldığınız 105 beygir gücüne sahip bir traktör, ihtiyaç halinde tarlada 115 HP’lik bir traktöre dönüşecek. Bu özellik 3 silindirli motorlarda 5 HP, 4 silindirli motorlar da ise 10 HP olarak değişiklik gösterecek. Atık miktarını en aza indirerek insana ve doğaya zarar vermeyen yeni ürünlerimiz tüm toprak tiplerinde hem daha verimli çalışacak; hem de yakıt tüketiminde daha çok tasarruf imkânı sağlayarak çiftçilerimizin en iyi çalışma arkadaşı olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

 

TARIM MAKİNELERİMİZİ DE SERGİLEDİK

Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan, son olarak şu bilgileri verdi: “Fuarda yeni ürünlerimizin dışında, bölgede en çok ihtiyaç duyulan ve tercih edilen tarım makinelerimizi de sergiledik. 2021 yılında Erkunt çatısı altına giren Hisarlar Tarım Makineleri, 1984 yılından bugüne çiftçilerin yıllardır beğenisini kazanmış, Türkiye’nin en köklü markalarından biridir. Dolayısıyla ülkemiz tarımına katkı sağlamak amacıyla çiftçilerimize sunduğumuz hizmet alanını her geçen gün daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Bu toprakların sahip olduğu değerlerin, mevcut potansiyelinin ve gücümüzün farkında olarak sizlerle bir araya gelmekten büyük heyecan duyuyoruz”

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir