Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları

admin admin -
4 0

2024 şubat ayı bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları için geri sayım başladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruyla birlikte, bedelli askerlik başvurusu yapan ve ücretini ödeyen vatandaşlar için sevk ve celp tarihleri duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.

Buna göre; Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde e-Devlet sistemi üzerinden ve askerlik şubaelerinden duyurulacak.

Yapılan açıklamada, “2024 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır. 25 Ocak 2024 (bu tarih dâhil) tarihinden sonra bedelli askerlik hizmetinden vazgeçen yükümlüler yeniden bedelli askerliğe müracaat edemeyecektir.” ifadeleri yer aldı.

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu.

Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 49,25 zam alacak. Bu oranla birlikte bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 liradan 182 bin 609 TL’ye çıktı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir