Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çatı İzolasyonu Yapılmazsa Binalarda Hangi Sıkıntılar Meydana Gelebilir?

Çatı İzolasyonu Yapılmazsa Binalarda Hangi Sıkıntılar Meydana Gelebilir?

admin admin -
3 0

 

Ülkemizde deprem riskinin yüksek olması nedeniyle özellikle inşaat mühendislerine büyük görevler düşüyor. Yine binaları sağlam temeller üzerine atmak kadar çatıların bakımlarına da özen göstermek gerekiyor. Ülkemizde yoğun kar, yağmur veya rüzgâr gibi etkenler nedeniyle çatılar büyük hasarlar görebiliyor ve kullanılamaz hâle gelebiliyorlar. O halde yapılması gereken en doğru hamle çatı alanında uzman bir firmayla çalışmaktır. Peki çatı izolasyonu yapılmadığı taktirde hangi sorunlarla karşılaşılabiliriz?

  • Sızdırma Problemi: Bakımı ve onarımı yapılmayan çatılar su veya yağmur gibi nedenlerden dolayı binanıza zarar verebilir. Çatı bakımlarını düzenli aralıklarla yaptırmak her zaman doğru seçimdir.
  • Ses ve Gürültü Problemleri: Özellikle İstanbul’da yaşanan trafik sebebiyle insanlar binalarında otururlarken yoğun sese maruz kalabiliyorlar. Ayrıca İstanbul büyük bir endüstri kenti olduğundan da fabrikalarda yoğun ses olabiliyor. Bu durumlardan muaf olabilmek için çatı izolasyonu muhakkak olmalıdır.
  • Isı Verimliliğinin Azalması: Yalıtımsız binalarda genellikle ortaya çıkan problemlerden birisi de ısınma sorunudur. Çünkü yalıtımsız ve çatısı bakımsız binalardan içeriye kış aylarında soğuk havalar girebilir. Bu durum ısıl verimliliğinizi azaltacağı için istenmez.
  • Estetik Görünüm: Binalarımızın sağlam olması kadar hoş ve estetik bir görünüme sahip olması da gerekir. O hâlde çatı bakımlarının düzenli yapılması sayesinde binanız hoş bir görünüme sahip olabilir.

İstanbul Çatı İzolasyonu ve Bakımı

Çatılar yoğun bir şekilde dış etkenlere maruz kaldıklarından deforme olabilir. Çatı Teknik firması sayesinde binalarınız tekrar güven içerisinde olabilecek. Firma inşaat ve çatı alanında usta personellerden oluşuyor. Bu sayede montaj işlemleri de olabildiğince kısa ve sağlam yapılabiliyor. Sizlerde binanızın çatısında sorunlar yaşıyorsanız muhakkak bu firmayla iletişime geçebilirsiniz.

Çatıların Binalarımızdaki Görevleri

Evlerimizin veya fabrikaların çatıları bizleri soğuğa, yağmura karşı korur ve güvende olmamızı sağlar. Ayrıca ülkemizde şiddetli rüzgârlar olduğundan uçan çatılara haberlerde de hepimiz denk gelmişizdir. Çatı tamirlerinin zamanı geçilmeden yapılması insan ve mal sağlığı açısından oldukça önemlidir. Her türlü çatı izolasyonu ve tamiri için https://www.catiteknik.com/ web sitesini hemen şimdi ziyaret edebilir ve telefon numaralarından detaylı sorularınızı sorabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir