Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yurt Time Spor Projesi nedir

Yurt Time Spor Projesi nedir

admin admin -
2 0

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında Bayburt Üniversitesi ve Damla Gönüllüleri iş birliği ile hayata geçirilen Yurt Time Spor Projesi’ne başvurular başladı.

Projeye, resmi kayıtlı olarak GSB yurtlarında barınan birinci sınıfın ikinci dönem ve üstü sınıflarda eğitim gören öğrenciler başvurabilecek.

27 Eylül’de sona eren ve e-Devlet üzerinden alınan başvurularda öğrenci seçimleri, akademik başarı göz önünde bulundurularak yazılım üzerinden tamamen şeffaf bir şekilde yapılıyor.

Proje kapsamında gençler; kütüphane, genç ofis, eğitim asistanlığı gibi yirmi altı farklı çalışma alanında görev alabiliyor.

Günlük iki, haftalık sekiz saat görev alarak harçlıklarını çıkaran gençler, ayrıca göreve başlamadan önce beş dakikalık spor egzersizleri yaparak sporu yaşam felsefesi hâline getiriyor.

Bugüne kadar Yurt-Time Spor Projesi’ne katılan dokuz bin genç üzerinde yapılan saha araştırmalarında gençler, projenin kendilerine günlük spor yapma alışkanlığı, kamuda görev alma tecrübesi ve sorumluluk bilinci kazandırdığını, bütçelerini yönetme konusunda katkıda bulunduğunu ifade ederek projeden memnuniyetlerini ifade ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir