Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bursa’da Açılan Ceza Davası için Bursa Ceza Avukatı Zorunlumudur?

Bursa’da Açılan Ceza Davası için Bursa Ceza Avukatı Zorunlumudur?

admin admin -
1 0

Bursa’da Açılan Ceza Davası için Bursa Ceza Avukatı Zorunlumudur?

Türkiye Cumhuriyeti üzerinde belirli bir branş olarak belirtilmemiş olan ceza avukatı, tüm avukatların genel olarak girmiş olduğu davalar nedeni ile halk tarafından bu şekilde adlandırması ile ortaya çıkmıştır. Ceza avukatı ya da ağır ceza avukatı diye herhangi bir terim bulmaz. Avukatlar arasında yasal olarak branşlaşma durumu söz konusu değildir.

Türkiye’deki hem uygulamalarda hem de mevzuatta herhangi bir alan söz konusu olmadığından dolayı her türlü alanda eğitim görmüş ve profesyonel olarak hizmet veren avukatlar Ceza Mahkemelerinde savunma yapılabilmesi açısından tutulabilir. Ayrıca 1136 sayılı avukatlık kanununa göre tüm avukatlar branş seçmeden her türlü davada müvekkillerine savunabilecek şekilde tüm davalara girebilir.

Ceza davalarına giren Bursa Ceza Avukatı soruşturma sırasında şüphelileri savunan ya da mağdur vekilliği yapan müşteki durumdaki kişilerin işlemlerinin takip edilip savunma görevini üstlenen kişilerdir. Bunun yanı sıra her meslekte olduğu gibi avukat mesleği içinde uzmanlaşmaya doğru gidilirken yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların doğru olarak sonuçlandırılabilmesi adına mahkemelerin hepsi kendisini oldukça geliştirmektedir.

Bursa Ceza avukatı yapmış olduğu çalışmalar ve almış olduğu eğitimler doğrultusunda profesyonel bir hizmet sağlarken uygun fiyatlı olarak da işlemlerini tamamlar. Avukat ücretlendirmeleri hakkında belirlenmiş olan net bir tarife yoktur. Davanın gidişatı bilirkişi raporları temyize gitmesi ya da itiraf gibi durumlarda avukatlık ücretleri yükselebileceği için net bir bilgilendirme yapmak doğru olmayacaktır.

Avukatlık ücretleri kişileri özel ihtiyaçları doğrultusunda da belirlenebilir. Tamamen farklılık gösteren avukatlık ücretleri söz konusu olduğu için genel olarak düzenlenmiş bir yasa yoktur. Ceza avukatı savunmuş olduğu sanırım yalnızca hukuki temsilcisi olarak görev yapar. Bu nedenle bu kötü boyutlarda vekillerine mahkeme nezdinde bulunmaktadır.

Bu nedenle avukatlar savunduğu kişinin yerine geçerek mevcut yaşanan olayı anlatmaz. Bu durum sadece görgü tanıkları tarafından gerçekleştirilir. Bu nedenle Bursa Ceza avukatı menfaat ilişkisi olduğu durumlarda iki müvekkilinden birine savunmaya tercih edebilir. Aksi takdirde savunmalar sırasında meydana gelebilecek menfaat ilişkisi sebebiyle bireylerin savunma hakkı zarar görecektir. Daha deyalı bilgi için https://www.uluchukuk.com/avukatlik-hizmetlerimiz/ceza-hukuku-avukati/ adresini ziyaret ediniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir