Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Fatiha Suresi Okunuşu

Fatiha Suresi Okunuşu

admin admin -
2 0

 

 

Kur’an-ı Kerim’in ilk surelerinden biri olan Fatiha Suresi, bütün Müslümanlar tarafından çok sevgi ile okunmaktadır. Bu kıymetli surenin ismini Fatiha kelimesinden almıştır, ki bu kelime “açılış” anlamına gelir. Fatiha Suresi okunuşu, Kur’an-ı Kerim’in okunmasının önündeki kapılardan bir tanesidir. Sure, Müslümanlar için her an ve her ortamda Kur’an okunduğunda bir zorunluluk haline gelmiştir.

 

Okunmayan Günler Olmadığına Göre, Fatiha Suresinin Önemi

Fatiha Suresi, her Müslümanın açıp kapanan kalbinde sürekli bir nur ve ışık kümesi meydana getirmiştir. Sure, müminler için çok önemlidir çünkü her gün her eli açık Müslüman namazını Fatiha Suresiyle açmış ve bitirmiştir. Zaten müminin olgunlaşmasının ve kaynaşmasının da çok önemli birisi olan Fatiha Suresi, hem yaklaşan Rabbimize hem de insanoğlunun tüm zararlara karşı direnmesinde önemli bir rol oynamıştır.

 

Fatiha Suresinin Anlamı

Fatiha Suresi çok kısadır, fakat her harfinin önemi vardır. Sure büyük bir bağlılık ve ibadete davetiye ile başlar ve Müslümanların yardım istemek için Rabbimizin kapısını çalma teşebbüsü olarak devam eder. Sure, hayra ve sağlıklı yaşama davetiye olarak sona erir. İbni Cübeyr’den nakledildiğine göre sure hakkında Allah Teala şöyle buyurmuştur: “İnsan tüm günahlarını affedebildiği, dünya ile ahiretin kapılarını açabildiği ve bu iki yolda kolaylık bulduğu bir anahtar buradadır.” Fatiha Suresi okunuşu gerçek anlamıyla İslam’a sadık kalamayan bir kişinin sahip olduğu değerlerin erimesine sebep olur.

 

Fatiha Suresinin Büyük Önem Taşıması

Fatiha Suresinin Allah tarafından çok özele alınmış olması, ayette bahsedilen faziletler, Allah’ın emirlerine şevk isteyen anlam, Müslümanların yakın ilişkisinde olması, İlahi imtihana tabi ve çok sayıda faziletlerden dolayı itibar gören hakikatlerden dolayı övülmesi mümkün değildir. Fatiha Suresi, Cenab-ı Allah’tan başkasını çağıran değil, sadece Allah’ın çağrısıdır. Dünyayı Allah’a tabi olma ve Rabbine inanmadır.

 

Bu nedenle, Fatiha Suresi okunan her ortamda ve okunan her cümleye gereksinim duyulan kutlu sözlerin en önemlisi olarak kabul edilmektedir. Her zaman zaruri olan dua ve ibadetlerin en önemlisi olarak Fatiha Suresi’nin değerinin tarif edilmesi oldukça güçtür.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir