Sanık Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. YSK sandık görevli ücreti sorgulama

YSK sandık görevli ücreti sorgulama

admin admin -
2 0

Sandık görevlisi yani seçim görevlisi ücretlerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 1. ve 2. turunda görev alan sandık kurulu görevlileri tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Her seçim döneminde olduğu gibi bu yıl gerçekleştirilen seçimlerde de birçok kamu görevlisi sandık başında görev aldı. Seçimlerin sona ermesinin ardından ise görevliler seçim ücretlerinin yatırılacağı tarihi merak ediyor.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim 2. turu sonrasında, sandıklarda görev alan görevliler, sandık görevlisi ücretlerinin yatırılacağı tarihi araştırmaya devam ediyor.

Sandık görevlisi ücretlerinin, haziran ayının sonlarına doğru hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor.

Müşahit veya diğer bir adıyla seçim gözlemcisi sandık kurullarının oluşturulması, oy kullanma, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eder ve gerekli durumlarda itirazlarda bulunur. Müşahitlik, gönüllülük esasına dayalı olarak yapılmaktadır.

Müşahitler, siyasi partilerin ve bağımsız adayların belirleyip İlçe Seçim Kurulu’na sundukları liste üzerinden kura şeklinde belirlenmektedir. Seçim günü görev yapabilmeleri için bir siyasi parti onaylı “Müşahit Görev Belgesi”ne sahip olmaları gerekir.

Gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan Müşahitlik görevini yapanlara seçim görevli ücreti ödenmez.

Sandık görevlerilerin, 2023 seçimlerinin sona ermesinin ardından ne kadar ücret alacağı, seçimin ilk turunda görev aldıktan sonra ikinci turda da görev alan kamu çalışanları tarafından sorgulanıyor.

2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevlisi olarak görev yapan başkan ve üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL ödeme yapıldı. 2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı.

Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir